طیف گسترده ای از کمپرسور سانتریفیوژ (Centrifugal Compressor) بر اساس API 617 تامین می شود. این کمپرسورها با درجه بالایی از قابلیت اطمینان و هزینه تعمیر و نگهداری پایین در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی، گاز طبیعی، کارخانه های فولاد و سیمان، صنایع غذایی و همچنین حمل و نقل استفاده می شوند.
عملکرد کمپرسور سانتریفیوژ به چه صورت است؟
مسئله افزایش فشار در فرآیندهای مختلف صنعتی بسیار حائز اهمیت میباشد. کمپرسورهای سانتریفیوژ یا گریز از مرکز (Centrifugal Compressor)، از نوع کمپرسورهای دینامیکی با قابلیت ایجاد نسبت فشارهای متوسط و دبی بالا بوده و اصول حاکم بر طراحی و ساخت هریک از قطعات آن بر مبنای استاندارد API 617 و API 672 استاندارد (برای اطلاعات بیشتر در خصوص استاندارد API672 چیست و چه کاربردی دارد؟ کلیک کنید.) میباشد. هوا از طریق دهانه مکش مجهز به سیستم فیلتراسیون و با تنظیمات جریان ورودی توسط شیر کنترلی ورودی (IGV: INLET GUIDE VANE) به داخل محفظه مرحله اول مکیده شده و با استفاده از پرههای ایمپلر (IMPELLER) به سمت مرکز آن رانده شده و توسط نیروهای گریز از مرکز به سوی محیط ایمپلر به بیرون پرتاب میشود. در واقع با استفاده از نیروی گریز از مرکز مقدار فشار سیال طی عبور از ایمپلر افزایش مییابد.
ایمپلر بطور عمده از فولادهای آلیاژی ضد زنگ ساخته میشود و میتواند دارای طرح باز یا بسته باشد. طرح باز در کاربردهای هوا رایجتر است. بعد از هر ایمپلر (IMPELLER) سرعت هوا بطور چشمگیری افزایش مییابد و سپس سیال وارد پخش کننده (DIFFUSER) میشود و با کاهش سرعت سیال، فشار استاتیک آن افزایش مییابد. به عبارت دیگر در این فرآیند انرژی جنبشی گاز در فشار پایین و سرعت بالا، به سرعت پایین و فشار بالا مبدل میشود. در ادامه سیال وارد جمع کننده (VOLUTE) میشود. در واقع در این مرحله با رسیدن سیال فشرده شده به فشار نامی سیستم (در همان مرحله نخست یا در مراحل بعدی) هوای فشرده در طی هر یک از استیج ها از طریق شیر تخلیه کنترلی به خط مصرف منتقل می گردد. نسبت فشار هر مرحله، نسبت فشار کلی کمپرسور را مشخص میکند.
هوایار کدام مدل از کمپرسور سانتریفوژ را تولید میکند؟
کمپرسور سانتریفوژ تولید شده در شرکت هوایار از نوع کمپرسور سانتریفیوژ Integrally Geared میباشد. در این مدل از کمپرسورها، هر کدام از پینیونها میتوانند در سرعت بهینه کار کنند و بنابراین بازدهی کلی این مدلها از مدلهای Single shaft بالاتر است. همچنین امکان استفاده از خنک کننده میانی (intercooler) بعد از هر طبقه باعث میشود که بهترین بازده ترمودینامیکی برای کل پروسه تراکم را داشته باشیم، در نتیجه با تعداد استیجهای کمتر نسبت به کمپرسور Single Shaft میتوانیم به نسبت فشار مورد نظر برسیم.
مشخصات فنی کمپرسورهای هوای ساخت هوایار
از دیگر ویژگیهای کمپرسورهای تولیدی این شرکت، امکان فشرده سازی هوا تا فشار مورد نظر در محدوده دبی وسیعی است، به طوری که پارامتر TURN DOWN RATIO برای کمپرسورهای تولیدی هوایار بین 20 تا 35 درصد میباشد.
مزایا
- بالاترین بهره وری در مقایسه با انواع سایر کمپرسورها
- خروجی هوای بی روغن بدون هیچ گونه تجهیزات کمکی
- کمترین تعمیر و نگهداری
- خروجی با کیفیت بالا (بدون نوسانات در فشار تخلیه)
- قادر به اجرای مداوم برای مدت زمان طولانی
نوآوری های تولید کمپرسور سانتریفیوژ
برخی از نوآوری هایی که باعث ایجاد پیچیدگی فناوری تولید کمپرسور سانتریفوژ و دانش بنیانی آن می شوند:
طراحی ایمپلر با توجه به الزامات آیرودینامیکی و روتوردینامیکی
اولین مرحله در طراحی ایمپلر، طراحی ايروديناميك كمپرسور و استخراج قطرها و اندازه ها و دورهای كاری مورد نياز هر مرتبه بر اساس ديتا شيت می باشد كه عملكرد كمپرسور را مشخص می کند. بعد از اين قسمت موارد طراحی شده در قسمت سازه ای مجدد تحليل و بر اساس بازخوردهای قسمت سازه بازطراحی و بهينه می گردد. با توجه به الزامات طراحی مثل فشار خروجی و دبی موردنظر، تعداد طبقات کمپرسور تعیین می گردد.
طراحی و تحلیل بیرینگهای ژورنال و تراست
طراحی کیسینگ
تعداد امتیازات: 3 ، میانگین امتیازها: 5,00
Loading...